Справа Гандзюк: суд щодо запобіжного заходу Мангеру перенесли на першу дня

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу Владиславові Мангеру на 13:00.

Про це, вийшовши з приміщення суду, заявив журналістам прокурор у справі Андрій Синюк, повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Прокурор Андрій Синюк (фото: Анастасія Москвичова)
За словами прокурора, вчора адвокати підозрюваного Мангера відмовились отримати матеріали справи за межами суду, документи передали їм сьогодні, відтак захист підозрюваного клопотав про додатковий час на ознайомлення. Окрім того, як зазначив Синюк, у справу ввійшов ще один адвокат, який представлятиме підозрюваного.
 
Сам Владислав Мангер та його захисники перебувають усередині суду і до преси не виходять. Засідання проводять у закритому режимі. Наразі під стінами суду перебувають деякі активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” та група на підтримку Владислава Мангера, які приходили сюди й учора.
 
Нагадаємо, що захисники Владислава Мангера подали клопотання про відвід судді, який розглядає запобіжний захід для нього в Печерському суді Києва. До цього суд дозволив затримати Мангера для приводу. За версією слідства, його підозрюють у тому, що за попередньою змовою з Левіним він організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.
 
Як відомо, досудове розслідування в справі вбивства Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter