Справа Гандзюк: Левіна відправили до СІЗО

Дата: 18 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва відправив до СІЗО Олексія Левіна (Москала), який підозрюється в причетності до нападу на Катерину Гандзюк.

Про це повідомили на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Сьогодні організатор вбивства Каті Гандзюк – Олексій Левін поїхав в СІЗО Про це повідомили журналісти видання…

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Вівторок, 17 березня 2020 р.

У СІЗО Левін, якого напередодні екстрадували з Болгарії, перебуватиме до 2 квітня. Активісти також повідомили, що 17 березня поновилося розслідування справи і в прокуратури залишилося 17 днів для проведення слідчих дій.

“Очевидно, що цього аж ніяк не достатньо для повноцінного розслідування щодо замовників убивства Катерини Гандзюк та інших причетних до злочину. Тому ми сподіваємося, що новообрана генпрокурорка пані Ірина Венедиктова усвідомлює всю відповідальність та розуміє, що будь-яке недопрацювання чи тим більше сором від того, що вбивці і далі будуть на свободі, ляже на її плечі”, – зазначили вони.

Олексій Левін (справжнє прізвище Москаленко) – уродженець Херсона, 41 рік. Був членом відомого в області ОЗУ “Москалів”, засуджений до 15 років за участь у підготуванні низки вбивств. У 2016 році вийшов на волю достроково за так званим “законом Савченко”. Також Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до тодішнього голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Нагадаємо, Олексій Левін (прізвисько Москал) є ключовим фігурантом справи Гандзюк, який може дати важливі свідчення для притягнення до відповідальності замовників убивства. За даними Держприкордонслужби, Левін виїхав з України 19 серпня 2018 року через пункт пропуску Рені на кордоні з Румунією. Сталося це після того, як затримали виконавців убивства Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова, які дістали вироки в справі.

У розшук Левіна оголосили в січні 2019-го, його дані були внесені до бази Інтерполу.

24 січня 2020-го його було затримано в Болгарії спільними зусиллями місцевих і українських правоохоронців.

“Він знав більше за всіх, він організовував злочин, підбирав Торбіна (групу виконавців на чолі з Торбіним. – Ред.), він фінансував, він надавав іншу інформацію, зокрема щодо місця проживання Гандзюк”, – зазначають в СБУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter