Справа Гандзюк: Левіна доставили до України

Дата: 16 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Олексія Левіна (Москала), який підозрюється в причетності до нападу на Катерину Гандзюк, доставили з Болгарії до України.

Про це повідомили в СБУ.

До України екстрадували підозрюваного у причетності до нападу на ГандзюкСьогодні було завершено екстрадицію до України…

Опубліковано Служба безпеки України Понеділок, 16 березня 2020 р.

Літак з підозрюваним на борту прибув до Києва. Працівники Національного бюро Інтерполу доставили його та передали співробітникам Служби безпеки та Офісу генерального прокурора. Москаленка (Левіна) доправлять до місця тимчасового тримання. Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід.

“Як і обіцяли, ми впевнено рухаємося до того, аби поставити фінальну крапку в справі Катерини Гандзюк. Для нас це питання – принципове. А екстрадиція підозрюваного прискорить остаточне розслідування її вбивства. Маємо на прикладі цієї справи показати – кожного, хто скоїв злочин, чекає справедливе покарання”, – зазначив голова СБУ Іван Баканов.

Нагадаємо, Олексій Левін (прізвисько Москал) є ключовим фігурантом справи Гандзюк, який може дати важливі свідчення для притягнення до відповідальності замовників убивства. За даними Держприкордонслужби, Левін виїхав з України 19 серпня 2018 року через пункт пропуску Рені на кордоні з Румунією. Сталося це після того, як було затримано виконавців убивства Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова, які дістали вироки в справі.

У розшук Левіна оголосили в січні 2019-го, його дані були внесені до Інтерполу.

24 січня 2020-го його було затримано в Болгарії спільними зусиллями місцевих і українських правоохоронців.

“Він знав більше за всіх, він організовував злочин, підбирав Торбіна (групу виконавців на чолі з Торбіним. – Ред.), він фінансував, він надавав іншу інформацію, зокрема щодо місця проживання Гандзюк”, – зазначають в СБУ.

Довідка. Олексій Левін (справжнє прізвище Москаленко) – уродженець Херсона, 41 рік. Був членом відомого в області ОЗУ “Москалів”, засуджений до 15 років за участь у підготуванні низки вбивств. У 2016 році вийшов на волю достроково за так званим “законом Савченко”. Також Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до чинного голови Херсонської облради Владислава Мангера.

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter