Справа Гандзюк: екстрадицію Левіна спробують оскаржити

Дата: 24 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Адвокати підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна оскаржуватимуть рішення про його екстрадицію з Болгарії до України.

Про це повідомив адвокат Михайло Величко, передає Громадське. 

Захисник Левіна розповів, що його підзахисного точно не екстрадують цього тижня, адже він особисто ухвалив рішення і попросив адвоката, який представляв його інтереси в Болгарії, подати апеляційну скаргу.

“Технічно ми в будь-який момент можемо відкликати цю апеляційну скаргу, але поки що не стоїть це питання”, – сказав Величко.  

Також адвокат підтвердив інформацію про те, що адвокати Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на Гандзюк, намагалися потрапити до Левіна в місце утримання в Болгарії.

“Вони залучали ще одного адвоката, Мокіна, навіть легалізували свої повноваження через Міністерство юстиції Болгарської республіки, але потрапити до нього не змогли”, повідомив він.

Водночас адвокати Мангера вже заявили, що інформація про спроби потрапити до Левіна – неправда. 

Нагадаємо, що суд у Болгарії дозволив екстрадицію до України Олексія Левіна.

Олексій Левін (прізвисько Москал) є ключовим фігурантом справи Гандзюк, який може дати важливі свідчення для притягнення до відповідальності замовників убивства. За даними Держприкордонслужби, Левін виїхав з України 19 серпня 2018 року через пункт пропуску Рені на кордоні з Румунією. Сталося це після того, як було затримано виконавців убивства Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова, які дістали вироки в справі.

У розшук Левіна оголосили в січні 2019-го, його дані були внесені до Інтерполу.

24 січня 2020-го його було затримано в Болгарії спільними зусиллями місцевих і українських правоохоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter