Співавтор законопроєктів про “пропаганду ЛГБТ” хоче заборонити веселку

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Микола Гунько, автор текстів законопроєктів щодо “пропаганди гомосексуалізму та трансґендеризму” і Коректні терміни – гомосексуальність та трансґендерність пропонує заборонити ЛГБТ-символіку, зокрема шестиколірний прапор ЛГБТ, який нагадує веселку. 

Про це чоловік повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.  

Микола Гунько

Так, Гунько опублікував перелік поправок до законопроєкту №3916, щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства, з визначеннями “пропаганди ЛГБТ”. 

Зокрема, він пропонує вважати “пропагандою” публічну демонстрацію стосунків сексуального характеру між особами однієї статі або виготовлення, розповсюдження, демонстрацію фільмів чи інших відеоматеріалів (зокрема, мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між особами однієї статі тощо. 
 
Крім того, до “пропаганди ЛГБТ” Гунько пропонує зарахувати “публічний заклик чи рекламу участі в стосунках сексуального характеру між особами однієї статі, визнання таких стосунків одним із варіантів норми або заперечення підвищеного ризику “гомосексуалістів” заразитися ВІЛ чи застосовувати сексуальне насильство до дітей, що здійснюється через ЗМІ, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів”. 
 
Святослав Шеремет, координатор із політики та законодавства Національного ЧСЧ-консорціуму, у коментарі ZMINA, крім очевидної дискримінаційності, акцентує на антинауковості та безпідставності зазначених вище тверджень. Зокрема, щодо “підвищеного ризику гомосексуальних людей заразитися ВІЛ чи застосовувати сексуальне насильство до дітей”. 
 
“Запропоновані форми “пропаганди гомосексуалізму“ схожі на спробу заборонити веселку в небі, перейменувати в масштабах країни блакитний колір на чорний, а чорний – на білий, спалити кількадесят навчальних посібників для медичних вишів, розірвати десяток міжнародних угод та замінити чинну Конституцію шкільним твором на тему “Як я розумію добро та зло”. Власне, саме тому я вітаю оприлюднення цього антишедеврального тлумачення “гомо- й транспропаганди“, бо це найяскравіше свідчення, до якої міри може роздутися антинауковість, упасти професіоналізм і деградувати здоровий глузд”, – коментує Шеремет.
 
Раніше у своєму висновку Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова назвала проєкт закону щодо “заборони пропаганди гомосексуалізму” №3917 таким, що не відповідає конституційним нормам, підбурює до ненависті, спрямований на дискримінацію та порушує права ЛГБТ на повагу до честі й гідності. 

ZMINA разом з експертами також пояснювала, чому законопроєкт №3916, “щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства”, загрожує правам людини та не сприяє задекларованій меті.  

Читайте також: “Заборонити порно, “пропаганду” ЛГБТ та ускладнити розлучення: як “слуги народу” бачать захист української сім’ї” 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter