Спецслужби Росії намагалися викрасти росіянина з території України – СБУ

Дата: 15 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Спецслужби Росії намагалися викрасти росіянина з української території.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

У відомстві не називають імені громадянина. За даними СБУ, росіянин 2014 року переїхав до України “на знак незгоди з агресивною політикою Кремля”.

Згідно з повідомленням, для операції представники російських спецслужб найняли групу жителів Харківщини на чолі з колишнім співробітником міліції. Вони періодично працювали в Росії, а раніше були засуджені за насильницькі злочини в Україні та притягувалися до адміністративної відповідальності в РФ, заявили в СБУ.

“Ватажок зловмисників за винагороду в розмірі 23 тисячі доларів США найняв представників місцевого криміналітету. Потім із використанням снодійних препаратів росіянина планувалося переправити через державний кордон України на територію Росії для передачі представникам спецслужб Росії”, – стверджують у Службі безпеки.

У СБУ заявили, що затримали всіх учасників групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами і спроби вивезення росіянина.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за статтями “Державна зрада” і “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”. У Службі безпеки зазначили, що зараз вирішують питання про оголошення затриманим підозри.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter