Сьогодні в Україні завершується воєнний стан

Дата: 26 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Сьогодні спливає термін введеного в десяти областях України воєнного стану. Його було запроваджено з 14-ї години 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14-ї години 26 грудня 2018 року.

Він діяв в областях, що межують з Росією і придністровською ділянкою Молдови, та на узбережжі Чорного й Азовського морів. До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Нагадаємо, на підсумковій прес-конференції в Києві 16 грудня президент Петро Порошенко заявив, що воєнний стан в Україні не буде продовжений після завершення 30-денного терміну його дії, якщо не буде повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу” разом із 24 моряками, троє з яких дістали поранення. Україна у зв’язку з цим вирішила ввести воєнний стан у десяти областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter