Снайпер “ЛНР”, який здався військовим, розповів про вишкіл під Ростовом

Дата: 19 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Снайпер так званої “ЛНР”, який нещодавно здався українським військовим, розповів, що бойовики сформували загороджувальні загони, які мали розстрілювати тих, хто вирішить здаватись і тікати додому, а також про вишкіл у 2014 році, який проводили в російському Ростові.

Про це повідомили в ООС.

Затриманий снайпер противника зізнався про загороджувальні загони, які створені на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 19 серпня 2020 р.

16 серпня українські військові повідомили, що затримали стрільця-снайпера з військовим квитком так званої “ЛНР”, невеликою сумою російських рублів та знеболювальним медичним препаратом наркотичної дії. 

“Затриманий зізнався, що не витримав свавілля та знущань від ватажків, які командують окупаційними підрозділами, і добровільно вирішив здатися Збройним силам України. Зараз ним займаються компетентні органи”,повідомляли тоді в ООС. 

Наразі затриманий розповів, що пішов на службу до бойовиків у червні 2014 року на посаду снайпера, а підготовку проходив під російським містом Ростов.

“Нас тренували спєци, грамотно розказували. Тренувалися російською зброєю. Потім мене відправили на КПП “Михайлівка – Мар’ївка” для перевірки паспортів. Потім нас стали відправляти будувати бліндажі. А потім нас хотіли відправити в загородзагони. Якщо хтось із наших буде здаватися чи втікати додому, нам давали наказ розстрілювати”, – розповів чоловік. 

Після відповідного наказу колишній снайпер бойовиків разом з товаришем вирішили скористатися програмою СБУ “На тебе чекають вдома”, яка працює у відомстві з 2015 року та допомагає українцям, які брали участь у незаконних збройних формуваннях і добровільно відмовилися від участі в них, повернутися на підконтрольну українському уряду територію та не бути притягненими до кримінальної відповідальності. Однак, за словами затриманого, його товариша застрелив снайпер, а йому вдалося дійти до блокпоста і здатись.

Про так звані загороджувальні загони раніше повідомляли в ООС з посиланням на дані розвідки. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року суд Дніпропетровської області визнав винною у створенні терористичної групи чи терористичної організації одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка перейшла на бік української армії.

Жінка воювала на боці бойовиків після початку конфлікту на Донбасі, а її успіхи на службі в так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter