Екскомандирку “ДНР”, яка перейшла на бік України, засудили за створення терористичної групи

Дата: 23 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винною у створенні терористичної групи чи терористичної організації одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка в березні поточного року перейшла на бік української армії.

Про це повідомляють на сайті судової влади України. 

ГПУ та обвинувачена затвердили угоду про визнання винуватості, а тому жінці призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки. 

За інформацією слідства, у період із 2014 до 2018 року Дрюк брала участь у діяльності терористичної організації як “заступник начальника штабу 11 Дунайсько-Єнакіївського полку 1-го армійського корпусу народного ополчення т.зв. “ДНР”, підбирала та навчала добровольців для участі в бойових діях проти української армії. 

Нагадаємо, що Світлана Дрюк перейшла на бік української армії в березні поточного року. Жінка воювала на боці бойовиків після початку конфлікту на Донбасі, а її успіхи на службі в так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter