“Смілива”: в Україні запустили флагманський проєкт для допомоги дівчатам-підліткам, які постраждали внаслідок війни

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Фонд Маші Єфросиніної відкриває новий напрям роботи “Фонд Маша. Підлітки” й одразу запускає флагманський проєкт. У його межах дівчата, які втратили житло та змушені влаштовувати своє життя в іншій області, зможуть отримати безкоштовну психологічну допомогу та відвідати курси самооборони.

Про це пише видання “НВ”.

Фото: Освіторія

Так, у жовтні фонд відкриває новий напрям роботи – допомога й підтримка дівчат-підлітків.

“Мета нашого нового напряму – це запобігати насильству серед дівчаток-підлітків. Ми навчимо їх бути сміливими. Саме таку назву – “Смілива” – має наш новий проєкт, що охоплює заняття із самозахисту і психологічну допомогу для дівчаток-переселенців. Ми хочемо навчити підлітків помічати перші “дзвіночки” насильства, вміти захищати особисті кордони. Це допоможе в майбутньому знизити кількість домашнього насильства”, – заявила Єфросиніна.

Ще однією метою проєкту “Смілива” є така важлива для переселенців соціалізація. Спілкування в групі допоможе дівчатам, які втратили всі соціальні зв’язки та змушені йти до нової школи, шукати нових друзів.

Вчитимуть дівчат сміливості професійні тренери із самооборони та підліткові психологи, які мають досвід роботи з жертвами будь-якого виду насильства. Навчання для тих, хто втратив житло і вимушений з нуля будувати своє життя в іншій області, буде безкоштовним.

У жовтні Фонд Маша запускає три пілотні групи проєкту в Києві. На меті – розширення “Сміливої” в різних регіонах України. А також – курс самооборони для жінок, які постраждали внаслідок домашнього насильства.

Взяти участь у програмі можуть дівчата віком від 12 до 18 років, які не мають можливості повернутися додому через небезпеку або втрату житла. Участь у всіх заходах програми обовʼязкова. 

Для реєстрації слід заповнити анкету за посиланням.

Раніше ZMINA писала, що освітня платформа “Prometheus” опублікувала новий онлайн-курс під назвою “Що має знати внутрішньо переміщена особа?”. Курс покликаний стати для ВПО своєрідним довідником щодо їхніх прав, можливостей, актуальних питань медичного забезпечення, освіти, а також усіх знань, що полегшують інтеграцію за новим місцем проживання.

Нагадаємо, що безоплатні заняття та психологічні тренінги організували волонтери й благодійники для жінок і дітей у Запоріжжі. Активності проводяться в новому просторі Women Safe Space, розташованому в обласній бібліотеці. Його створили за підтримки організації ООН “Жінки в Україні”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter