Створення бізнес-планів та психологічна допомога: у Запоріжжі для жінок-переселенок та їхніх дітей відкрили безпечний простір

Дата: 15 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Безоплатні заняття та психологічні тренінги організували волонтери і благодійники для жінок і дітей у Запоріжжі. Активності проводитимуть у новому просторі Women Safe Space, розташованому в обласній бібліотеці. Його створили за підтримки організації ООН “Жінки в Україні”. 

Про це повідомляє “Суспільне Запоріжжя”. 

Фото: Суспільне Запоріжжя

Відкриття Women Safe Space – це продовження гуманітарного проєкту фонду “Імпульс.UA” з надання психологічної допомоги жінкам і дітям, які постраждали від війни. Підготовка нового простору зайняла три тижні. Аби організувати все, працювали без вихідних. 

“У зв’язку з тим, що війна не дає нам можливості в повному масштабі реалізувати цю велику пілотну програму, ми вирішили трошки її скоротити. І зробити такі безпечні простори, на які можуть приходити жінки й розвиватись”, – зазначає представниця ООН “Жінки в Запорізькій області” Анастасія Калашник.

У новому центрі відвідувачкам надаватимуть психологічну допомогу та навчатимуть писати бізнес-плани.

“І безпека буде, і права жінок будуть, і гендерний аспект буде, і гендерне насильство, бо через війну дуже багато уваги почали приділяти цьому питанню, бо там є дуже великі порушення”, – зазначає координаторка проєкту в Запорізькому регіоні Наталя Селюкова.

Заняття відбуватимуться два рази на тиждень у вівторок та четвер з 14:00 до 16:00. Відвідувати їх можуть як жінки-переселенки, так і запоріжанки. Аби потрапити на тренінг, потрібно записатися у групі в телеграм “Безпечний простір для жінок-переселенок” або ж просто прийти до обласної бібліотеки. 

Нагадаємо, що 30 червня у Запоріжжі відкрили перший в Україні Центр допомоги врятованим від війни. “Рівний – рівному” – такий принцип сповідують у центрі, адже в колективі переважна більшість – вимушені переселенці з Бердянська, Пологів, Мелітополя, які раніше працювали в соціальній сфері. Крім стаціонарного майданчика, на базі логістичного хабу працюють і мобільні бригади соціально-психологічної підтримки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter