Словацькі та угорські громади Закарпаття закликали критиків підтримати перемовини про вступ України до ЄС

Дата: 12 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Представники словацьких та угорських громад України звернулися до європейських політиків із закликом підтримати перемовини про вступ України до ЄС. 

Відповідні звернення опублікували в Демократичній спілці угорців України та в Товаристві словацької інтелігенції Закарпаття.

Фото: АР

Свої звернення автори адресували, зокрема, критикам євроінтеграції України, а саме прем’єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо та його угорському колезі Віктору Орбану.  

Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невіднятною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль у цьому напрямку”, – наголосили у своєму зверненні представники словацьких громад. 

У спілці угорців окремо наголосили, що Україна виконала всі рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин, на що у своїх критичних виступах звертає увагу Орбан. 

“Новий законопроєкт, прийнятий українським парламентом, суттєво відображає інтереси національних меншин і користується нашою повною підтримкою”, – кажуть представники угорської спільноти. 

Відкриття перемовин з Україною про вступ до Євросоюзу обговорюватимуть 14–15 грудня у Брюсселі під час саміту лідерів ЄС. 

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада ухвалила євроінтеграційний закон про нацменшини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter