Слідство ідентифікувало 100 причетних до катастрофи МН17 – Генпрокуратура

Дата: 14 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Слідство визначило 100 людей, які у той чи інший спосіб причетні до аварії “Боїнга” MH17 влітку 2014 року.

За словами першого заступника генпрокурора Дмитра Старожука, це люди, які брали участь в транспортуванні “Буку”, екіпаж, який ним керував, а також ті, хто давав накази на його транспортування.

“На сьогодні ми не оголошуємо, хто є підозрюваним, а хто свідком, тому що роль кожної людини наразі не встановлена”, – сказав він.

Дмитро Старожук додав, що спільна слідча група катастрофи рейсу MH17 готова надати захист усім свідкам, які нададуть інформацію про причетних до збиття літака. Допити можуть відбуватися і на території іншої країни.

Нагадаємо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака “Боїнг” рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії.

Міністерство оборони Росії заперечує будь-яку причетність до знищення літака і висуває альтернативні теорії.

У липні цього року Росія ветувала проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter