Слідом за правозахисниками Міноборони створило сайт з інструкціями для поранених військових

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони України запустило платформу з інструкціями для поранених військових. 

Переглянути сайт можна за посиланням

Скриншот сайту

На платформі є алгоритм дій у тій чи іншій ситуації, наприклад у разі поранення або захворювання, або ж якщо потрібно отримати посвідчення УБД, або зафіксувати інвалідність. 

Для максимального комфорту сайт містить і зразки рапортів.

Раніше цього року адвокат Масі Найєм, який торік сам отримав парення на фронті, та правозахисниця Любов Галан створили громадську організацію із захисту прав військових під назвою “Принцип”, а перше, що вони зробили, це випустили правовий навігатор для поранених військових. 

Його ви можете переглянути за посиланням

Нагадаємо, що з травня поточного року весь процес реабілітації пацієнтів в Україні супроводжуватиметься електронними документами. 

До реабілітаційних команд у лікарнях зобов’язали залучати протезистів. На практиці це означатиме, що не потрібно буде звертатися до різних медиків, а процес протезування та подальшої реабілітації стане максимально простим. Також компенсацію за виготовлення протезів та ортезів для військових збільшили до більш ніж 2 мільйонів гривень. 

Втім, досі поранені скаржаться, що не можуть отримати реабілітаційні послуги в Україні в повному обсязі через фізичну недоступність будівель. 

Фотографія обкладинки: Dmytro Smolyenko / Ukrinform / NurPhoto via Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter