Слідчі відправляють справу проти Шабуніна до суду

Дата: 22 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Голова Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін отримав сьогодні копію обвинувального акту у справі про побиття помічника народного депутата Всеволода Філімоненка.

Згідно з документом, опублікованим на сайті ЦПК, антикорупційного активіста звинувачують за ч.2 ст.345-1 Кримінального кодексу України – “завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту”.

За словами захисниці Шабуніна Олени Щербан, слідство у кримінальному провадженні закінчено і справу передаватимуть до суду.

Після ознайомлення з двома томами матеріалів справи, адвокати обвинуваченого активіста стверджують, що слідству не вдалося довести два ключові моменти. Перший – чи дійсно Філімоненко є журналістом, другий – чи є причинно-наслідковий зв’язок між ударом Шабуніна та травмою Філімоненка.

Відповідно до Кримінального процесуального кодексу справа має розглядатися за місцем інциденту, а саме – у Дніпровському районному суді Києва.

Всеволод Філімоненко (ліворуч), Віталій Шабунін (праворуч)

Конфлікт між Шабуніним і Філімоненком стався 8 червня біля Дніпровського військкомату Києва. За словами Філімоненка, який представлявся журналістом видання “Голос народу”, Шабунін вдарив його перед тим, як зайшов у військкомат. Філімоненко пирснув в обличчя Шабуніна газом після того, як антикорупційний активіст вийшов із військкомату. Голова ЦПК заявляє, що вдарив Філімоненка по обличчю за образу його колеги.

Напередодні закінчення розслідування слідство перекваліфікувало справу з ч. 1 ст. 122 (тілесні ушкодження середньої тяжкості) на більш тяжку – ч. 2 ст 345-1 (насильство щодо журналіста).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter