Скинуту військовими лідерку М’янми Аун Сан Су Чжі вдруге засудили до чотирьох років в’язниці

Дата: 10 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Суд у М’янмі засудив до чотирьох років позбавлення волі колишню державну радницю країни, дисидентку та лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі.

Про це повідомляє BBC.

Фото: Stan Honda / AFP

Аун Сан Су Чжі визнали винною в незаконному ввезенні та володінні переносними раціями й порушенні антикоронавірусних обмежень. Рації, про які йдеться, нібито виявили в будинку лідерки країни в перші дні військового перевороту.

Судовий процес над політикинею був закритим, а її адвокатам додатково заборонили спілкуватися з журналістами. 

Це вже другий вирок щодо Аун Сан Су Чжі, який ухвалили після захоплення влади в М’янмі військовими. У грудні 2021-го її спочатку засудили до чотирьох років, а потім пом’якшили вирок до двох років в’язниці за підбурювання до суспільних заворушень. Разом з посадовицею, яка фактично виконувала обов’язки прем’єрки, 20-річний вирок отримав її соратник та колишній президент країни Він Мін.

Нагадаємо, що жертвами перевороту в М’янмі стали щонайменше пів тисячі осіб. 38 людей, серед яких було два підлітки, вбили 4 березня. Одним з найкривавіших днів протестів називали 27 березня – День збройних сил, коли військові вбили 91 людину, зокрема дітей.

ООН заявляла, що М’янма зіткнулася з можливістю великої громадянської війни. 

У серпні 2021-го військова хунта продовжила надзвичайний стан в країні на два роки.

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter