Sky News заплатив кореспонденту за участь у дискусії про мізогінію більше, ніж його співрозмовниці-журналістці

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Під час обговорення в прямому ефірі мізогінії та гендерної різниці в оплаті праці британська журналістка Novara Media Мойя Лотіан-Маклін виявила, що її опоненту консервативному кореспонденту GB News Коннору Томлінсону заплатили за дискусію більше, ніж їй. 

Про це повідомляє Business Insider.

Скриншот: Громадське

Так, журналістку та кореспондента запросили обговорити мізогінію з боку телеведучого Лоренса Фокса, якого нещодавно звільнили з GB News за принизливі коментарі про журналістку Аву Еванс. Той казав, що “жоден чоловік, який поважає себе, ніколи не лізе в ліжко до Еванс”, а також назвав її “маленькою жінкою”, яку день за днем ​​годували гнобленням, починаючи з брехні про гендерну різницю в оплаті праці”.

Під час суперечки Лотіан-Маклін зауважила, що їй набридло приходити на телевізійні програми, щоб обговорювати питання мізогінії. Томлінсон іронічно відповів: “Мені дуже шкода, що ви втомилися від того, що вам платять за ефір”. 

Журналістка здивувалась і перепитала, чи платять Томлінсону за матеріал, оскільки їй – ні. Запитання залишилося без відповіді.

Мені не платять за це інтервʼю. Я прийшла, тому що хотіла поговорити про проблему мізогінії та деградації жінок у суспільному житті”, – додала журналістка.

Пізніше вона пояснила в X (колишньому твіттері. – Ред.), що їй справді платять за деякі виступи в ЗМІ, але вона не вимагає гонорарів за такі 10-хвилинні коментарі.

Вона сказала, що звичайна плата Sky News за інтерв’ю – 75 фунтів стерлінгів. Цю суму їй запропонували і за дискусію з Томлінсоном. Але згодом зʼясувалося, що йому платили 200 фунтів.

Телеканал згодом перепросив Лотіан-Маклін і збільшив їй гонорар до 200 фунтів. Журналістка пообіцяла пожертвувати ці гроші благодійній організації Beyond Equality, яка, за її словами, проводить освітні програми, навчаючи молодих чоловіків відкидати патріархальну культуру на користь позитивної маскулінності.

Нагадаємо, що міський голова Харкова Ігор Терехов під час пресконференції, відповідаючи на запитання журналістки місцевого видання MediaPort Тетяни Федоркової про можливість проведення занять у шкільних укриттях, спитав, чи має вона сама дітей. Коли та сказала, що не має, Терехов порадив спочатку завести дитину, а потім приводити її на навчання в укриття.

У коментарях до допису Федоркової її підтримали колеги та запропонували наступного разу почати пресконференцію з того, щоб розповісти про сімейний стан присутніх медійників, щоб міський голова міг давати відповіді, а не переходити на особисте.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter