Сім’ї звільненого Афанасьєва нададуть житло – Геращенко

Дата: 30 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Державне управління справами (ДУС) надасть квартиру родині колишнього політв’язня Геннадія Афанасьєва.

Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

“Вже за пару тижнів родина Афанасьєвих зможе перебратися в квартиру, яку їм надасть ДУС, зараз тривають певні процедурні моменти”,написала вона у мережі Facebook.

Вона підтверджує, що Геннадію Афанасьєву з матір’ю після повернення до України справді наразі немає де жити.

За її словами, що Геннадій Афанасьєв зараз також шукає роботу, “планує займатися правозахисною діяльністю і юридичною практикою, співпрацює з неурядовими правозахисними організаціями, прагне вчитися”.

Раніше депутати Верховної Ради із міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” звернулись до президента Петра Порошенка із відкритим листом, у якому просили надати житло звільненим із російського ув’язнення українцям Геннадію Афанасьєву і Юрію Солошенку.

Вони переконані, якщо ДУС надало квартиру розміром у 190 кв. м. у власність родини Керівника ДУС Сергія Борзова, то можливість забезпечити житлом родини звільнених з російської в’язниці громадян України є реалістичною. 

25 грудня 2014 року Геннадія Афанасьєва суд засудив до 7 років в’язниці за “тероризм”. Російське слідство вважає його причетним до підпалу будівлі “Російської громади Криму” і місцевого відділення “Єдиної Росії”, а також до підготовки вибуху пам’ятника Леніну біля вокзальної площі Сімферополя і меморіалу “Вічного вогню”.

31 липня Геннадій Афанасьєв відмовився від свідчень у справі Сенцова-Кольченка, заявивши, що вони були отримані під катуваннями. Після цього співробітники ФСБ погрожували йому та його рідним.

14 червня незаконно ув’язнені Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко повернулися в Україну.

За даними українських правозахисників, після звільнення Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко в Росії продовжують утримуватись за ґратами щонайменше 29 українеців. Із них 15 – кримські татари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter