Швейцарці проголосували за криміналізацію гомофобії

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

63,1% громадян Швейцарії проголосували на референдумі за криміналізацію гомофобії.

Про це повідомляє The New York Times

Ще наприкінці 2018 року парламент країни вирішив розширити наявне антидискримінаційне законодавство. Відповідно до змін, працівники ресторанів, кінотеатрів та громадських об’єктів не зможуть відмовляти людям через їхню сексуальну орієнтацію. Також злочином вважається публічна дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації. Порушники нового закону можуть дістати покарання у вигляді штрафу або навіть позбавлення волі.

Водночас партії, які виступили проти таких дій, зібрали підписи для проведення референдуму. Вони наголошували, що долучення до антидискримінаційного законодавства сексуальної орієнтації порушує право людей на свободу думки.

У підсумку з 26 кантонів Швейцарії тільки три (Аппенцелль-Іннерроден, Швіц і Урі) мали більшість голосів проти криміналізації гомофобії. Загалом противників криміналізації гомофобії в країні налічили 36,9%.

Як відомо, минулого року в Бразилії Федеральний верховний суд проголосував за криміналізацію гомофобії та трансфобії. Криміналізувати гомофобію та трансфобію в країні намагалися протягом 20 років, проте щоразу ці спроби закінчувалися невдачею через супротив церкви та традиційно налаштованих груп. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. Останні дослідження показали, що лише 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. Так само погано до ЛГБТ-людей ставляться в Росії.

Тільки за минулий рік експерти нарахували 320 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter