Шведська поліція не підтвердила й не спростувала вбивства опозиційного чеченського блогера

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Шведська поліція не підтвердила інформації про вбивство чеченського блогера в екзилі Тумсо Абдурахманова, який систематично й відкрито критикував президента Республіки Чечня Рамзана Кадирова.

Про це пише місцеве видання Aftobladet.

Тумсо Абдурахманов. Джерело: Фото: СТЕФАН ДЖЕРРЕВАН / Aftonbladet.se

У відповіді на запит ЗМІ щодо блогера представниця поліції Софія Хеллквіст сказала, що поліцейське управління “не може підтвердити інформацію або дати додаткові коментарі”.

Водночас твіт про вбивство Абдурахманова видалив журналіст Vice Мітчелл Протеро, пояснивши свої дії тим, що офіційне оголошення про загибель чеченського блогера не відбулося, а серед усіх інших джерел “занадто багато плутанини”.

“У цій історії зараз нічого не має сенсу, я мав бути обережнішим”, – написав він.

В опозиційному чеченському телеграм-каналі 1ADAT, який раніше також повідомив про нібито вбивство блогера з посиланням на дані “інформаторів з Європи та Чечні”, публікація про це досі доступна.

Раніше про ймовірно вбивство у Швеції чеченського опозиційного блогера повідомило “Радио Свобода”. Воно також посилалося на згаданий опозиційний чеченський телеграм-канал і власні джерела.

Відомо, що в лютому 2020 року на Абдурахманова вже скоювали замах у його квартирі у Швеції. Блогер зумів обеззброїти нападника та викликати поліцію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter