Шукав кращого життя: на Харківщині російський підліток незаконно перетнув кордон

Дата: 14 Травня 2021
A+ A- Підписатися

На Харківщині прикордонники зупинили підлітка, який незаконно перетнув державний кордон з РФ до України.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі. 

Фото: ДПСУ

Затримати порушника допомогли місцеві жителі. Коли прикордонники знайшли 15-річного хлопця, то він повідомив їм, що порушив закон, адже “шукав кращого життя”

Виявилося, що він перетнув кордон у районі населеного пункту Малі Проходи, але документів, які посвідчували б його особу, у хлопця не було. Наразі ці відомості встановлюють. 

Останніми роками це не перший випадок, коли росіяни незаконно перетинають кордон, щоб потрапити до України. Так, у вересні 2018-го прикордонники затримали 24-річного хлопця, який попросив притулку. За його словами, на батьківщині його переслідували за критику Володимира Путіна

У 2019 році інший росіянин на ім’я Сергій Гаврилов попросив притулку в Україні. На батьківщині його також переслідували за погляди. Чоловік став фігурантом так званої справи “Нової величі” – організації, члени якої нібито готували повалення конституційного ладу в країні, друкували агітаційні листівки, обговорювали стратегію в телеграмі та проводили тренування в Підмосков’ї, де вчилися готувати “коктейлі Молотова”.

Правозахисники вважають справу сфабрикованою, адже, наприклад, одним з доказів у ній є устав організації, який склав підісланий до фігурантів агент ФСБ.

Нагадаємо, за словами правозахисників, Україна не є безпечною третьою країною і Країна, яка не є країною походження іноземця або особи без громадянства., адже система надання притулку тут демонструє низку порушень прав людини.

Новини про видавання владі різних держав людей, що шукають притулку в Україні, з’являються доволі часто. У 2018 році Генеральна прокуратура екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. 

Про тиск із боку СБУ повідомляла й низка турецьких дисидентів, які переховувалися тут від переслідувань влади Реджепа Ердогана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter