Школярів з окупованих регіонів Луганської та Запорізької областей вивезли до Дагестану вивчати культуру кавказців

Дата: 23 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Днями до Республіки Дагестан у РФ вивезли 80 дітей із захопленої росіянами Запорізької області та 45 дітей з окупованої Луганської області. У місцевих таборах їх знайомитимуть з культурою та історією Дагестану.

Про це ZMINA дізналася з окупаційних та російських державних ресурсів.

Джерело: мінтуризму Дагестану

Тож до Дагестанського республіканського центру освіти “Сонячний берег” вивезли дітей з Луганщини. А підлітки з Михайлівського району Запорізької області перебуватимуть у таборі “Лелека”. У таборах діти проведуть 21 день.

Як пишуть окупаційні ресурси, “для дітей передбачено різноманітні заходи, включно зі знайомством з культурою та історією Дагестану”.

Молодь з Луганська до Кавказу вивезли вперше, а запорізьку – вже вдруге. 

За повідомленнями мінтуризму Дагестану, тоді 58 запорізьких школярів возили до захопленої росіянами в 1796 році фортеці Нарин-Кала, протягом тижня їх навчали народного промислу республіки.

Всі ці екскурсії та майстер-класи росіяни роблять для того, щоб скоріше асимілювати українських дітей у свій простір, викоренити з них усе українське та закласти своє – російське. Адже перевиховання українських підлітків та молоді, за словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської, дуже добре вписано в політику Російської Федерації і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Раніше в РФ оголосили конкурс “Росія – Китай. На крилах казки”, який спрямований на залучення дітей від 6 до 14 років до літературно-мистецької фольклорної спадщини двох тоталітарних держав та до формування в молоді почуття належності до “рідної культури”. Й долучитися до якого мають і підлітки з окупованих українських регіонів.

А перед тим, у червні 2024 року, 10 учасниць дитячого ансамблю “Алегро” з території окупованої Росією Луганщини вивезли до Білорусі для участі в спільному концерті з російськими виконавцями. 

Крім того, у день Росії дітей на окупованих територіях змусили співати й танцювати для росгвардійців.

Також, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір, окупаційна влада залучала їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

Як уже писала ZMINA, росіяни активно мілітаризують українських підлітків. Так, минулого тижня вони вивезли до Волгограда для участі в зміні “Час юних героїв” у військовому таборі “Воїн” понад 300 підлітків з окупованих регіонів.

Нагадаємо, що Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець також звернувся до міжнародної спільноти з проханням брати активну участь у роботі з повернення всіх депортованих росіянами українських дітей. На думку Омбудсмана, для керівництва Росії українські діти – це як ресурс для своєї армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter