Школярі в Києві повернулися за парти

Дата: 22 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Києві відновили очне навчання в закладах освіти, а також у мистецьких школах і закладах фізичної культури та спорту.

Про це повідомили в КМДА.

Фото: КМДА

Відновити навчання змогли заклади, в яких двома дозами вакцини щеплено весь персонал. Раніше в КМДА повідомляли журналістам “Української правди”, що станом на 19 листопада 96,1% працівників закладів середньої освіти, а це педагоги та технічний персонал, отримали щеплення. Водночас із них 96,6% вакцинованих – це вчителі.

На дистанційному навчанні школи в столиці перебували з 1 листопада, однак через велику кількість хворих на ковід дітей заклади не відкривали. Очільник Києві Віталій Кличко розповідав, що не робили це також через те, що чимало дітей переносять вірус безсимптомно, а тому можуть сприяти його поширенню. 

Наразі в столиці динаміка рівня госпіталізацій та захворювання знизилася. Станом на 22 листопада в місті виявили 358 нових випадків ковіду, а за попередню добу таких людей було на дві сотні більше. 

У КМДА зазначили, що всі столичні школи підімкнені до опалення та готові до роботи. 

Після посилення карантину загалом в Україні понад 3,3 тисячі шкіл змушені були перейти на дистанційну форму навчання, однак минулого тижня в МОН повідомили, що очне навчання можна відновити по всій країні завдяки активній участі вчителів у вакцинаційній кампанії. Тих з них, які не хотіли щепитися, починаючи з 8 листопада відстороняють від роботи без збереження виплат. 

Нагадаємо, що понад половину українських школярів негативно оцінюють дистанційку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter