Щоб привернути увагу до проблеми відсутності велосипедної інфраструктури, у Харкові здійснили веселковий велотрек

Дата: 28 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У межах ХарківПрайду-2023 в місті відбувся велотрек. 25 людей проїхалися майданом Свободи та Міським садом імені Т. Шевченка на велосипедах, які прикрасили прапорами України та веселковими, а в колеса встановили веселкові диски.

Про це повідомляє KharkivPride.

Фото: Christina Pashkina

Організатори підготували спеціальну форму для велотреку – веселкові жилети та синьо-жовті панамки.

“Перехожі звертали увагу, запитували, що означає ця акція. Деякі впізнавали символіку веселкових прапорів та уточнювали, чи пов’язаний велотрек з ЛГБТК+-спільнотою. Подія пройшла позитивно та цілком безпечно”, – наголосила співорганізаторка ХарківПрайду та координаторка веселкового велотреку Анна Романова.

Фото: Christina Pashkina

Як розповідають організатори заходу, у Харкові є єдина смуга, призначена саме для руху велосипедів. Вона проходить уздовж Харківського шосе в напрямку до російського Бєлгорода та становить 7 кілометрів. Інші велосипедні доріжки, наприклад у Лісопарку чи Саржиному Яру, не є повноцінною велосипедною інфраструктурою, адже це рекреаційні зони.

“Велосипед – це найбільш екологічний, безпечний та недорогий вид транспорту. Однак безпечним та зручним для використання він може бути лише за наявності необхідної інфраструктури. Харківське жіноче об’єднання “Сфера”, яке організовує ХарківПрайд, закликає місцеву владу звернути увагу на недружність міста до пішоходів та велосипедистів”, – додає KharkivPride.

Фото: Christina Pashkina

Нагадаємо, що 25 серпня в межах ЛГБТ-прайду в Харкові зіграли “весілля” Аліни Шевченко та активістки Станіслави Петлиці. Перформанс провели біля Центрального палацу одруження. Від офіційного одруження святкування відрізнялося тільки тим, що жінки не реєстрували шлюб у РАЦСі, оскільки наразі це неможливо.

Читайте також: Не свято, а протест: навіщо ХарківПрайд під час війни

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter