Ще 2000 російських військових перетинають кордон – Порошенко

Дата: 21 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Бойовики постійно отримують підкріплення з Росії, тому ситуація може погіршитись. Українські військові готові дати відсіч супротивнику, але влада налаштована на мирне врегулювання.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у Давосі на Всесвітньому економічному форумі, пише “ВВС Україна“. Президент через ситуацію на сході України скоротив програму свого візиту.

Ще дві тисячі російських військових перетинають наш кордон. Разом з двома сотнями танків та бронетранспортерів. Ми розуміємо, що це становить велику небезпеку“, – сказав Петро Порошенко в інтерв’ю Bloomberg TV в Давосі.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав бездоказовими заяви України про присутність на Донбасі російських військ.

У штабі АТО повідомляють, що російська сторона порушує мінські домовленості.

На Луганському, Дебальцевському та Донецькому напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та установок “Град“, – сказав сьогодні на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

На сході збільшилась кількість “російських військових без розпізнавальних знаків” та військової техніки, російські танки зафіксовано у Краснодоні, Шахтарську та Торезі.

На сьогодні у Берліні заплановано перемовини міністрів закордонних справ Росії, України, Франції та Німеччини щодо ситуації на Донбасі. Також сьогодні о 22:00 за київським часом збереться на засідання Радбез ООН, щоб розглянути питання України – зокрема, ситуацію з обстрілом автобусу з мирними мешканцями під Волновахою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter