Ще у восьми населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей – Мінреінтеграції

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

З восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області українська влада планує примусово евакуювати приблизно 250 дітей. Їх доправлять на Житомирщину.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Getty Images

“Сьогодні на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації одноголосно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Її проводитимуть з восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною”, – йдеться в повідомленні.

Так, усіх дітей у супроводі одного з батьків або ж законного представника планують евакуювати до початку холодів. Спочатку евакуйованих скерують до гуманітарного хабу, де вони зможуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Далі їх прийме Житомирщина. Там їх забезпечать безоплатним прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

За даними міністерства, наразі 41 дитину вже вивезли до безпечних місць.

Нагадаємо, що 17 жовтня поліція евакуювала понад 300 дітей з Донеччини. Це всі діти, які перебували у 12 прифронтових населених пунктах області. Їх вивезли разом з рідними під час чергового етапу обовʼязкової евакуації на Донеччині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter