Ще одну школярку в Ірані силовики забили до смерті, бо не знайшли в її підручниках зображень засновника Ісламської Республіки

Дата: 01 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Іранська школярка на ім’я Парміс Хамнава померла після того, як її побили представники сил безпеки країни. У школі дівчинку силовики побили за те, що вона видалила зображення засновника Ісламської Республіки з усіх своїх підручників.

Про це повідомляє Iran Wire.

Загибла Парміс Хамнава. Джерело: Iran Wire

Парміс Хамнава була ученицею середньої школи Парвін Етесамі в Іраншахрі повідомляють агентство новин Halwash і Кампанія активістів Белуджа, яка відстежує порушення прав людини в регіоні Белуджистан.

У Хамнави почалася носова кровотеча в школі після того, як її побили силовики, коли помітили, що в її книгах немає зображень із засновником Ісламської Республіки.

Наступного дня школярка померла в лікарні. Співробітники спецслужб погрожували її родині та друзям, щоб вони не повідомляли про смерть дівчини в ЗМІ.

Кількома тижнями раніше іранські силовики до смерті побили іншу школярку – 16-річну Асру Панахі. Дівчина померла в лікарні наступного дня після того, як представники іранських спецслужб побили її в класі за те, що вона відмовилася співати гімн на честь верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.

Нагадаємо, смерть 22-річної Махси Аміні під вартою поліції моралі в Тегерані спричинила хвилю загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану.

Дівчата з усього Ірану приєдналися до загальнонаціональних протестів останніми днями, що призвело до зіткнень з учителями та, зрештою, силами безпеки, які заарештували деяких дівчат, підозрюваних в участі в демонстраціях.

Школярки, очевидно, становлять серйозну проблему для політичного істеблішменту в Тегерані. Служби безпеки та розвідки зараз розглядають, як придушити протести за участі дітей, які закликають до свободи на найбільших протестах в Ірані з 2019 року.

Згідно з даними Iran Human Rights, станом на 28 жовтня під час протестів, зокрема внаслідок насильницьких дій правоохоронних органів, загинуло щонайменше 253 людини, серед них – 34 дитини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter