Ще одному російському військовому заочно оголосили про підозру за знущання з цивільних на Чернігівщині

Дата: 18 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському військовому, якому закидають жорстоке поводження з цивільним населенням та мародерство на Чернігівщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Торік у березні підозрюваний росіянин разом з іншими загарбниками окупували село Пакуль.

У повідомленні Офісу генерального прокурора вказують, що чоловік зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє. Він здійснив у їхній бік постріли, і вони отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Есбівці кажуть, що російські військові затримали двох полонених та утримували їх у підвалі. Вони намагались отримати від них якусь інформацію про українських військових та тих у селі, хто має зброю. 

“Дізнавшись про те, що затримані нічого не розповіли, військовослужбовець РФ забіг до підвалу і почав стріляти в ув’язнених, завдавши їм вогнепальних поранень. Внаслідок цього один з чоловіків отримав переломи правої і лівої ліктьових кісток, в іншого – численні поранення на обличчі та втрата зубів”,розповідають слідчі. 

Окрім цього, російського військового підозрюють у розграбуванні разом з підлеглими однієї з баз відпочинку в селі Андріївка на Чернігівщині. Вони винесли на 70 тисяч гривень різних робочих інструментів, дрібної побутової електротехніки та знарядь для риболовлі.

Імені підозрюваного не називають, однак відомо, що він служить у військовій частині №21005 та є командиром 7 зведеної стрілецької роти 74 окремої мотострілецької бригади РФ.

Російські військові з цієї мотострілецької бригади беруть участь у російській агресії в Україні з 2014-го. 

Нагадаємо, що торік на Київщині російський солдат пограбував будинок, господар якого стежив за цим з лісу, й тепер йому загрожує за це 12 років в’язниці. 

Розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. Деяких вдається викрити, як-от шістьох російських солдатів, які грабували жителів Богданівки на Київщині. З будинків вони виносили навіть електричні зубні щітки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter