Ще двом працівникам СІЗО з Херсона загрожує довічне за співпрацю з росіянами

Дата: 20 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні затримали двох працівників пенітенціарної служби, яким за підозрою в держзраді загрожує довічне. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Слідство в справі ведуть детективи ДБР, а документувати діяльність викритих розпочали ще до деокупації Херсона. 

Слідчі кажуть, що двоє працівників добровільно почали співпрацювати із загарбниками. 

“Вони виконували вказівки представників країни-агресора, достовірно знаючи, що діють у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями”, – вважають правоохоронці. 

Затримали обох, оскільки детективи отримали інформацію, що вони можуть продовжувати контактувати з окупантами та надавати їм інформацію щодо українських захисників. 

Фото: ДБР

Судячи з опублікованих правоохоронцями світлин документів затриманих, одна з викритих мала звання старшої сержантки внутрішньої служби. 

Суд ще має обрати обом запобіжний захід. 

У звільненому від росіян Херсоні вже почали затримувати персонал окупаційної колонії та СІЗО. До прикладу, довічне загрожує трьом працівникам ізолятора, які носили Z-нашивки на роботі та утримували полонених.

Іншому працівнику СІЗО, який працював на росіян, також повідомили про підозру в держзраді. Слідчі кажуть, що він удав, ніби не бачить втечі в’язнів у день звільнення Херсона, і не зробив нічого, щоб запобігти цьому. 

Нагадаємо, що цього року Мін’юст звітував про успішну евакуацію колоній, але правозахисники з такою оцінкою не погоджувались. Урядовці казали, що в місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях залишилося близько трьох тисяч людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter