Ще близько 200 українців просять евакуювати їх з Афганістану

Дата: 01 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Станом на 31 серпня ще близько 200 українців просять евакуювати їх з Афганістану. 

Про це повідомляє Громадське. 

Фото: Haroon Sabawoon / Anadolu Agency

Ситуація з кількістю тих, хто просить про евакуацію, постійно змінюється, розповів голова МЗС Дмитро Кулеба під час свого робочого візиту в складі української делегації до США. 

“Тому що хтось, наприклад, два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів іншим літаком, бо з’явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий напризволяще”, – каже міністр. 

У країні, за словами Кулеби, залишаються, зокрема, діти та жінки, для яких евакуація – це можливість уникнути загрози життю та безпеці. 

Напередодні видання “Заборона” опублікувало відеозвернення громадян України афганського походження до президента Володимира Зеленського з проханням евакувати їх та їхні родини з Афганістану. Просять Україну про допомогу з евакуацією своїх громадян також чотири країни. 

Раніше МЗС переконувало, що продовжить евакуаційні рейси з Афганістану після 31 серпня. Наразі шість таких рейсів вивезли з країни понад 650 людей. Також через кілька годин після теракту, що трапився біля аеропорту, український спецпідрозділ допоміг Канаді евакуювати групу перекладачів разом з їхніми сім’ями. 

Кулеба зазначив, що міжнародні партнери цінують цю допомогу: 

Не треба торгувати людським горем і намагатися продавати його та перетворювати на маркетинг. Ми не займаємося саморекламою, ми просто робимо свою справу. Наші партнери це цінують”.

Нагадаємо, що вже 65 евакуйованих афганців попросили про статус біженця в Україні.

До кінця року ООН очікує у світі близько пів мільйона біженців з Афганістану, де владу захопили бойовики “Талібану”.

Фотографія обкладинки: сторінка Володимира Зеленського у твіттері

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter