65 евакуйованих афганців попросили про статус біженця в Україні

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Про статус біженця в Україні попросили вже 65 евакуйованих афганців. 

Про це в ефірі 24 каналу повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Евакуацію людей з Афганістану здійснює військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил ЗСУ. Фото: фейсбук-сторінка Генерального штабу

Україна здійснила вже три рейси з Афганістану. Серед евакуйованих були громадяни Таджикистану, Хорватії, Нідерландів, Білорусі, однак найбільше – громадян Афганістану. 

Як пояснив Демченко, частина з них має родичів в Україні, ще одна частина після прибуття в “Бориспіль” купувала квитки й летіла до інших країн. Загалом із 250 людей, яких евакуювали, 65 осіб під час оформлення документів подали заяви про отримання статусу біженця. Надалі їх справами займатимуться в Міграційній службі. 

Досі тисячі людей в Афганістані намагаються покинути країну. Летовище в Кабулі стало єдиним шляхом для цього. 

Нагадаємо, що після захоплення влади в Афганістані “Талібаном” під загрозою опинилися, зокрема, жінки, правами яких нехтують бойовики. З різних регіонів країни вже надходять повідомлення про поновлення заборон на носіння певного одягу та появу на вулиці без чоловіків.

Евакуація в аеропорті імені Хаміда Карзая у Кабулі

За даними ООН, таліби наразі шукають осіб, які, на їхню думку, співпрацювали із силами НАТО. У бойовиків існують списки таких людей та відомості щодо місць їхнього проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter