Шестеро пересленців-атовців оголосили голодування під Кабміном через брак коштів на житло

Дата: 01 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Під Кабінетом Міністрів шестеро переселенців з числа ветеранів АТО оголосили голодування з вимогою переглянути бюджет для забезпечення їх житлом. 

Про це повідомляє Громадське радіо. 

Один з учасників акції, учасник АТО та переселенець з Луганська Микола Греков, розповів виданню, що протестувальники вимагають переглянути бюджет для виконання постанови КМУ № 280 про забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб,  які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

“У нас відсьогодні останні два тижні працює ця Верховна Рада, яка прийняла цей закон. Ще працює даний Кабмін, який видав 280-ту постанову, але, на жаль, її не фінансує. Тому сьогодні ми тут і будемо тут постійно. Ми приїхали, встановили піддони, у нас є спальні мішки, каремати, намети для ночівлі, принаймні ніхто з цих шести людей не піде звідси до перемоги, а всі інші, хто захоче залишитися з нами, можуть залишитися, але частина людей буде приходити і йти. Днем нас буде більше, ввечері – менше. Проте акція триватиме, вона буде безстрокова – поки ми не доб’ємося результату”, – заявив він. 

У коментарі виданню “Інформатор” Греков розповів, що сьогодні для того, щоб дочекатися виплат, деяким ветеранам потрібно прожити 150 років.

Наразі з пікетувальниками вже поспілкувався заступник очільниці Міністерства ветеранів Григорій Галаган

“На жаль, ні він, ні міністр у справах ветеранів не в змозі, оскільки не в їх компетенції, вирішити дане питання. Тому ми вимагаємо зустрічі з прем’єр-міністром України і президентом”, – додав учасник Греков. 

З учасниками акції, за їхніми словами, зараз листуються з Адміністрації президента та домовляються про зустріч. Також до них виходив представник Кабміну, якому вони передали звернення та вимоги до прем’єр-міністра.

Відомо, що відповідальним виконавцем та розпорядником субвенцій з державного бюджету, які надають місцевим бюджетам на виплату компенсації для забезпечення житлом переселенців-учасників АТО, є Міністерство соціальної політики. Розподіл грошей відомством проводять на підставі інформації регіональних органів соціального захисту населення щодо потреби в наданні відповідної компенсації.

Нагадаємо, що нещодавно Кабінет Міністрів схвалив рішення про перерозподіл коштів для придбання близько 500 квартир для учасників АТО та ООС, переселенців, активістів Євромайдану, а також для родин загиблих воїнів. Раніше, як зазначив тоді прем’єр-міністр Володимир Гройсман, гроші на квартири скеровували забудовникам, а тому люди інколи отримували нерухомість в інших населених пунктах, що змушувало їх переїжджати. Відтоді ж гроші мали “ходити” за людиною. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter