Шахраї виставили в мережі на продаж обладнання, яке благодійники зі “100% життя” доставляли до лікарень

Дата: 20 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Благодійники фонду “100% життя” помітили на платформі інтернет-оголошень обладнання, яке вони як гуманітарну допомогу передавали до медичних закладів у межах проєкту за підтримки японських партнерів.

Про це розповів голова Координаційної ради БО “100% Життя” Дмитро Шерембей.

Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Шерембея

За словами Шерембея, за підтримки японських партнерів 57 медичних закладів у найбільш постраждалих регіонах отримали ліки на суму близько 1,5 мільйона доларів, а 27 лікарень – різне медичне обладнання, серед якого портативні УЗД-апарати, дефібрилятори, шприцеві помпи, монітори пацієнтів та генератори.

Ситуація з продажем обладнання, як наголосив голова координаційної ради фонду, є прямим порушення фундаментальної цінності організації – боротьби за життя. 

“Це або нахабна спроба заробити на гуманітарній допомозі, або якесь недолуге намагання дискредитувати допомогу партнерів Україні… Саме завдяки ефективним партнерствам ми змогли з початку повномасштабного вторгнення допомогли понад двом мільйонам українців”, – говорить Шерембей.

Правозахисник звернувся до інтернет-платформи, де шахраї оприлюднили оголошення про продаж, щоб адміністрація допомогла ідентифікувати причетних. Також, судячи з коментарів під дописом Шерембея, правозахисники звернуться до правоохоронців. В активістів немає сумнівів, що на опублікованих світлинах техніка, яку вони передавали у вигляді гуманітарної допомоги, бо на ній є логотип організації. 

У поліції про відкриття провадження щодо випадку поки не повідомляли. 

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення росіян побільшало новин про шахраїв, які ошукують, наприклад, рідних полонених або тих, кому потрібна соціальна допомога. 

Нещодавно шахраї зламали сторінку Офісу омбудсмана, щоб виманювати гроші, а двоє киян під виглядом військових заволоділи майже двома мільйонами гривень благодійників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter