Шахістка Анна Музичук бойкотуватиме чемпіонат у Саудівській Аравії через ставлення до жінок

Дата: 26 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Українська шахістка Анна Музичук заявила, що вирішила не їхати на чемпіонат світу зі швидких шахів, який відбудеться в Саудівській Аравії з 26 по 30 грудня.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Через кілька днів я втрачу обидва свої чемпіонські титули – один за іншим. Просто тому, що вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулицю та взагалі не почуватися вторинною істотою”, – заявила шахістка.

Вона також зазначила що її сестра та шахістка Марія Музичук підтримує таке рішення.

Раніше Анна Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу у Саудівській Аравії через жорсткий дрес-код і вимоги для жінок постійно носити абайю. У листопаді, втім, жінкам-шахісткам у в Саудівській Аравії дозволили не одягати хіджаб або абайю на чемпіонат світу зі швидких шахів.

Взимку цього року Марія Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу до Ірану. Анна ж підписала контракт і грала в Ірані в хустині.

Анна Музичук – чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років, чемпіонка світу з бліцу 2014 року, чемпіонка світу зі швидких шахів (рапід) та бліцу 2016 року, дворазова чемпіонка України з шахів 2003 та 2014 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter