Сестер Савченко зупинили в аеропорту з підробленими ковід-сертифікатами

Дата: 22 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція розпочала кримінальне провадження за підроблення документів щодо двох жінок, одна з яких є колишньою народною депутаткою. За інформацією Інтерфакс-Україна, йдеться про Надію Савченко та її сестру Віру. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

На фотографіях підроблених сертифікатів, які опублікувала Нацполіція, дати народження жінок збігаються з датами народження сестер Савченко. Фото: Нацполіція

Підроблені сертифікати про вакцинацію препаратом Pfizer днями виявили прикордонники в аеропорту “Бориспіль”. 

“Під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у двох жінок сертифікати вакцинації проти COVID-19 з явними ознаками підробки”, – розповіли правоохоронці. 

Використовуючи фальшиві документи обидві намагалися потрапити до України. Наразі сертифікати вилучили, а в справі триває слідство. 

У поліції не називають імен жінок, однак поінформовані джерела Інтерфакс-Україна розповіли, що йдеться про Надію Савченко та її сестру Віру. На фотографіях підроблених сертифікатів, які опублікувала Нацполіція, дати народження жінок збігаються з датами народження сестер Савченко. 

Факти підроблення ковід-сертифікатів найчастіше кваліфікують за статтею 358 Кримінального кодексу. Покаранням за виготовлення та збут може бути штраф у розмірі 17 тисяч гривень, однак деяким порушникам може загрожувати й позбавлення волі до п’яти років. За використання підроблених довідок чи сертифікатів можна отримати 850 гривень штрафу або до двох років обмеження волі.

Влада закликає громадян вакцинуватися, адже Україна є однією з лідерок за кількістю нових випадків коронавірусу в Європі. Водночас правоохоронці вже відкрили майже 800 кримінальних проваджень за підробку ковід-сертифікатів.

Фотографія обкладинки: Alexander Prokopenko / Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter