Сержант-дезертир із Сумщини виманив у дружини військовополоненого 70 тисяч гривень за “повернення” чоловіка

Дата: 31 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На Сумщині слідчі повідомили про підозру сержанту однієї з військових частин, який не повернувся на місце служби після лікування та обманом заволодів 70 тисячами гривень дружини військовополоненого. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Чоловіку закидають одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. 

Слідчі кажуть, що він запевнив дружину військовополоненого в тому, що за гроші її чоловіка першочергово внесуть до списків обміну. Підозрюваний розповідав потерпілій, що нібито як військовий знайомий зі службовцями, які займаються пошуком та обміном полонених. 

Кілька місяців жінка перераховувала йому 70 тисяч гривень, втім після цього підозрюваний вирішив виманити ще 30 тисяч, кажуть у поліції. Саме під час отримання цієї суми його й затримали. 

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Від початку повномасштабного вторгнення росіян побільшало новин про шахраїв, які ошукують, наприклад, рідних полонених або тих, кому потрібна соціальна допомога. В уряді вже закликали не шукати зниклих безвісти та полонених через телеграм чи фейсбук, натомість звертатися до профільних відомств. 

Нагадаємо, що на Київщині чоловік виманив в односельця гроші на лікування його зниклого на фронті брата, а на Дніпропетровщині дружину загиблого військового ошукали на майже пів мільйона гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter