Серед мешканців територіальних громад формуватимуть життєстійкість

Дата: 16 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні оголосили про початок експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Про це розповіли в Мінсоцполітики. 

Ілюстраційне зображення. Фото: usar.army.mil

Працівники, які надаватимуть послугу, допомагатимуть знижувати загальний рівень стресу, адаптуватися до кризових ситуацій, а також надавати першу психологічну допомогу близьким. Працюватимуть і над розвитком батьківських компетенцій.

Особливу увагу приділятимуть родинам, на які війна має найбільший вплив, а саме сім’ям військових, ветеранів, людей з інвалідністю, а також батьків дітей з інвалідністю. 

Учасниками проєкту можуть стати всі територіальні громади, а реалізовуватимуть його коштом держбюджету, за допомогою благодійних пожертв або ж співфінансування. 

Для участі в проєкті слід до 26 жовтня поточного року подати в електронній формі заявку довільної форми, у якій вказати серед іншого назву громади, кількість мешканців, чи є в регіоні приміщення, де б могли надавати послугу, та інше. Детальний перелік того, що треба додати до заяви, є на сайті Мінсоцполітики.  

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну серйозно позначилося на психологічному стані українців та українок, втім лише один з пів сотні звертається по допомогу. 

За оцінками ВООЗ, приблизно десяти мільйонам українців через війну загрожує гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter