Сепаратисти утримують в полоні близько 300 українських військових – активіст

Дата: 10 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Незаконні збройні формування на Донбасі утримують в полоні близько 300 українських військових, а не 115, як про це говорить офіційний Київ.

Про це в ефірі “Громадського радіо” повідомив голова волонтерської групи “Патріот” Олег Котенко.

“Коли говорять 115 – мені дуже не зрозуміла ця цифра: за тиждень до цього була цифра 129, тепер 115 і це при тому, що обмінів не було – чому кількість скоротилася? Я скептично ставлюся до такої статистики, тому що знаю, скільки реально людей потрапляє в полон. Наша неофіційна цифра військовополонених – близько 300”, – сказав Котенко. 

При цьому юрист Української гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко сказав, що визначити точну кількість полонених цивільних дуже складно, адже повідомлення про зникнення відбувається дуже хаотично. 

“Механізм повідомлення про захоплення в заручники цивільних та військових абсолютно різний, тому що інформація про військовополоненого (тобто військового заручника) надходить до правоохоронних органів, як правило, від військових частин. Що стосується цивільних осіб, то процес повідомлення досить хаотичний, але, як правило, люди завжди звертаються до підрозділів національної поліції. Чесно кажучи, як привести це до єдиної статистичної бази — серйозна проблема. Тому ми можемо говорити тільки про дуже приблизні дані щодо цих осіб”, – сказав він. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter