СБУ підтвердила: на відео бойовиків – українські військовополонені

Дата: 27 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України підтвердила, що на відео, оприлюдненому бойовиками “ЛНР” – українські військовополонені, яким дозволили зв’язатися зі своїми рідними та близькими.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

Юрій Тандіт

“Можу лише підтвердити, що на даних відеокадрах є наші заручники. З етичних міркувань ми не будемо розголошувати інформацію по особистостях, які там є”, – заявив Тандіт.

Він зазначив, що СБУ проводить роботу з розпізнавання заручників, які з’явилися у відео. “Є певна процедура, яка використовується в даному випадку і закон про персональні дані”, – каже він.

Раніше у мережі з’явилося відео, оприлюднене бойовиками “ЛНР”, у якому стверджується, що українські військовополонені спілкуються з членами своїх родин. Відео опублікувала “Новая газета”.

“Після телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним глава самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницкий розпорядився дати можливість полоненим українським військовим поговорити з членами їхніх сімей по телефону”, – пише видання.

Усі розмови людей, указаних на відео, як українські військовополонені, зняті та змонтовані на відео. Всі ці люди у телефонних розмовах повідомляли, що у них “все нормально” і що “вони чекають на обмін”.

Зазначалося, що серед полонених – Сергій Гладкий, Анатолій Кучер, Владислав Лактіонов, Олександр Іщук, Валентин Богдан і Артем Крін.

15 листопада лідер громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі. Повідомлялося, що Путін “підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими” між Україною і “ДНР” та “ЛНР” і пообіцяв “особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік”.

Пізніше лідер “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що “обмін полоненими не повинен залишатися питанням війни і торгівлі”.

16 листопада ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький доручив перевірити стан полонених перед передачею їх українській стороні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter