СБУ оприлюднила секретні рішення попереднього керівництва

Дата: 26 Березня 2015
A+ A- Підписатися

СБУ передала до Верховної Ради документи за підписом колишнього голови СБУ Олександра Якименка щодо подій Євромайдану. Йдеться про знищення інформації у будівлі СБУ у разі захоплення та про приведення антитерористичного спецпідрозділу “Альфа” у посилений режим готовності.

Як повідомив на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції його голова Єгор Соболєв, СБУ передала комітету відповідні розсекречені документи, пише “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс Україна“.

За словами Соболєва, один із документів, підписаний Якименком 13 грудня 2013 року, передбачав “знищення співробітниками СБУ інформації і матеріальних носіїв інформації у разі захоплення приміщення Служби безпеки“. В іншому документі від 19 лютого 2014 року за підписом Якименка йдеться про “приведення сил і засобів боротьби з тероризмом до готовності ступеню “посилений” включно з групою “Альфа”.

Нагадаємо, громадські активісти закликали Верховну Раду ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду у Гаазі, щоб провести об’єктивне розслідування злочинів, вчинених під час мирних протестів на Майдані у 2013-2014 роках, та унеможливити подібні дії влади у майбутньому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter