СБУ затримала на співпраці з бойовиками співробітника громадської організації в Краматорську: що про нього відомо?

Дата: 03 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Краматорську на Донеччині СБУ затримала чоловіка, якого завербували бойовики “ДНР”. 

Про це повідомили в СБУ.

Затриманий обіймав на момент затримання посаду в одній з громадських організацій, яка є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН з питань біженців. Під час робочих поїздок, як розповіли спецслужбовці, чоловік збирав інформацію для кураторів з “ДНР” про місця дислокації та режиму охорони об’єктів Служби безпеки, Збройних сил, Нацгвардії, Головного управління розвідки, а також Державної податкової служби на Донеччині. Він повідомляв бойовикам і про переміщення особового складу та військової техніки ЗСУ в районі ООС.

Зі свого боку в організації, де працював чоловік, запевняють, що затриманий надавав лише транспортні послуги як фізична особа – підприємець, а перед укладенням договору фонд перевірив його за стандартною процедурою.

“Протягом усього терміну співпраці наша організація не мала претензій до якості й термінів зазначених у договорі завдань. Надання послуг не передбачало доступу до інформації, що стосується програмної діяльності фонду”, – йдеться в повідомленні на сторінці “Право на захист” у фейсбуку.

Правозахисники переконують, що не володіють інформацією про діяльність затриманого за межами передбаченої договором співпраці й готові надати всю необхідну для розслідування інформацію.

Наразі чоловіку повідомили про підозру у створенні терористичної групи чи терористичної організації. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що минулого року оголосили про підозру ексвійськовій, яка п’ять років шпигувала для “ДНР”. До цього правоохоронці викрили завербоване проросійськими бойовиками подружжя, яке возило жителів окупованого Донбасу на підконтрольну українському уряду територію для оформлення соцвиплат, а дані про них “зливало” так званому “Міністерству держбезпеки ЛНР”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter