СБУ викрила ексвійськову, яка п’ять років шпигувала для “ДНР”

Дата: 17 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України викрила та припинила розвідувально-підривну діяльність колишньої військової Національної гвардії, яка працювала на “ДНР” у Маріуполі.

Про це повідомили на сайті відомства. 

Бойовики завербували військову ще у 2015 році, коли та проходила службу в одній з частин Нацгвардії. Вони проінструктували її щодо заходів конспірації, надали агентурний псевдонім та розповіли, як підтримувати зв’язок з ними. 

Жінка збирала та передавала бойовикам інформацію про виконання українськими військовими бойових завдань на Донбасі, а також персональні дані їх та членів їхніх сімей.

“Використовуючи спеціально створені акаунти в забороненій російській соцмережі, військовослужбовець НГУ збирала та передавала необхідні терористам відомості. Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисниці та виявили комп’ютерну техніку із доказами спілкування з бойовиками”, – розповіли в СБУ.

Наразі колишній військовослужбовиці оголосили про підозру за статтею “Створення терористичної групи чи терористичної організації”. Також жінці вже обрали запобіжний захід, проте в СБУ не уточнили, який саме. 

Нагадаємо, що нещодавно СБУ викрила завербоване проросійськими бойовиками подружжя, яке возило жителів окупованого Донбасу на підконтрольну українському уряду територію для оформлення соцвиплат, а дані про них “зливало” так званому “Міністерству держбезпеки ЛНР”.

Існування таких схем є наслідком відсутності адекватного механізму виплати пенсії мешканцям окупованих територій, вважає Альона Луньова, менеджерка з адвокації Центру прав людини ZMINA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter