СБУ затримала київського “експерта”, який виступав у пропагандистських російських шоу

Дата: 25 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала та повідомила про підозру військово-політичному “експерту” з Києва, причетному до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб.

Про це повідомили у відомстві. 

Чоловік на ім’я Юрій Дудкін був гостем російських пропагандистських шоу, зокрема “Время покажет”, а також поширював замовний контент агенції News Front. Дудкін виступав у ролі експерта також в ефірах заблокованих нещодавно телеканалів ZIK та NewsOne.

“Він особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників”, – розповіли в СБУ.

Висловлювався Дудкін, наприклад, щодо так званого референдуму в Криму, проведення якого він назвав “історичним фактом”, від якого нікуди не дітись. 

“Можна сперечатися, прийшло 96% або 98% на референдум, але цей референдум був… та сказав, що Крим – це російська земля”, – стверджує Дудкін в ефірі одного з шоу.

Спецслужбовці опублікували також одну з розмов чоловіка з російською журналісткою Першого каналу на ім’я Ольга, яка просила Дудкіна поїхати до Слов’янська та відзняти матеріал про відкриття в місті у 2019 році виставки “Захисники України ХХ–ХХI століття”. В межах експозиції гостям показували зразки зброї, різновиди військової форми УНР, Радянського Союзу, а також мундири вояків УПА та дивізії СС “Галичина”.

За “роботу” чоловік, судячи із запису, мав отримати 20 тисяч, однак співрозмовники не уточнюють якої саме валюти. 

Наразі “експерту” оголосили про підозру за статтями “Державна зрада” та “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”. 

Нагадаємо, що у квітні минулого року із СІЗО вийшла Олена Бойко – депортована з Росії журналістка, яка також у ролі експертки виступала в антиукраїнських ток-шоу. Жінка неодноразово критикувала чинну владу України та висловлювала підтримку незаконним угрупованням “ДНР” та “ЛНР”. Бойко звинувачували в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Фотографія обкладинки: твіттер Юрія Дудкіна 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter