СБУ затримала чоловіка, який допомагав окупантам викрадати учасників АТО під час захоплення Київщини

Дата: 26 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині правоохоронці затримали ще одного ймовірного ворожого поплічника. Ним виявися мешканець селища Глібівка, який під час захоплення Вишгородського району підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, затриманий “зливав” агресору адреси проживання місцевих жителів, які потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники антитерористичної операції на Сході України.

За його “наводженням” загарбники вдиралися до помешкань українських патріотів та викрадали їх. Після цього потерпілих катували й примусово вивозили до РФ.

Працівники СБУ встановили, що чоловік особисто брав участь у проведенні каральних рейдів на території району. Саме він спільно з російськими окупантами ввірвався до приватного будинку місцевого жителя, щоб незаконно затримати його. Під час “нальоту” чоловік чинив фізичне насильство та погрожував дружині потерпілого вбивством.

Крім того, підозрюваний розграбовував оселі громадян під виглядом “сприяння” матеріально-технічному забезпеченню окупаційних угруповань РФ. У такий спосіб він “конфіскував” мікроавтобус у мешканця селища.

За даними слідства, чоловік мав “преференції” від окупантів у вигляді вільного пересування тимчасово захопленою територією регіону. Водночас навіть власний автомобіль він позначив російською військовою символікою.

Після звільнення Київщини він намагався переховуватися на території регіону. Однак співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали.

Під час обшуків за адресою його проживання правоохоронці виявили продуктові набори російського виробництва та мобільні телефони з контактами окупантів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що правоохоронці знайшли докази провини чотирьох учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які вчиняли воєнні злочини в Харківській області – викрадали учасників АТО та катували їх.  У суді всі четверо повністю визнали провину та розкаялися. Їх засудили до 11 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter