СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі засновнику однієї з газет на Луганщині

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, серед них – засновник газети в Біловодську, “очільниця” відділу культури Лисичанська та “начальниця” управління праці та соцзахисту в Старобільську.

Про це повідомила пресслужба головного управління СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Джерело: пресслужба СБУ в Донецькій та Луганській областях

За даними слідчих, 31-річний мешканець Біловодська, ексжурналіст, одразу після окупації міста перейшов на бік росіян. Уже в червні минулого року чоловік отримав посаду “начальника відділу внутрішньої та інформаційної роботи адміністрації Біловодського району “ЛНР”.

Правопорушник бере участь у пропагандистських акціях загарбників, під час підготовки до псевдореферендуму записував для окупантів відеоролики із закликами до участі в голосуванні та приєднання Луганської області до Росії, розповіли у відомстві.

36-річна жителька Лисичанська, яка очолила в адміністрації міста окупаційний відділ культури, виконує адміністративно-розпорядчі функції в незаконно створеному “органі влади” та займається пропагандою політики росіян.

55-річна мешканка Старобільська невдовзі після окупації міста обійняла посаду “начальниці управління праці та соціального захисту адміністрації Старобільського району “ЛНР”.

Усім трьом СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність та з конфіскацією майна.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що про підозру в колабораційній діяльності повідомили мешканцю Херсонщини, який у російській окупації погодився стати так званим “заступником начальника Каланчацької військово-цивільної адміністрації”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter