СБУ ідентифікувала двох російських танкістів, які обстрілювали житлові будинки на Харківщині

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки встановила особи ще двох російських військових, які прицільно обстрілювали цивільні обʼєкти під час тимчасової окупації частини Харківщини.

Про це повідомив речник СБУ області Владислав Абдула.

Ними виявились 20-річні військовослужбовці збройних сил Росії — навідник-оператор танка Юрій Запорожський та його командир Микита Хлистов з 138 окремої гвардійської мотострілецької бригади збройних сил РФ. Слідство встановило, що 24 лютого вони у складі свого військового підрозділу перетнули державний кордон України та брали безпосередню участь у захопленні Харківщини.

Зокрема, 29 квітня 2022 року, виконуючи наказ свого командира, навідник-оператор танка здійснив не менше чотирьох прямих пострілів по приватних будинках у селі Верхня Роганка. Внаслідок руйнування помешкань сімʼям довелось евакуюватись до інших населених пунктів.

Слідчі СБУ заочно повідомили обом російським окупантам про підозру за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 438 — “Порушення законів і звичаїв війни, вчинені групою осіб” Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські правоохоронці станом на червень 2023 року ідентифікували 18 військових РФ, які вчиняли сексуальне насильство щодо українців, і повідомили їм про підозру.

Також есбівці встановили трьох окупантів, які на Миколаївщині створили катівню та вчиняли там воєнні злочини проти українських громадян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter