Есбівці ідентифікували трьох окупантів, які створили катівню під час тимчасового захоплення Миколаївщини

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці встановили трьох окупантів, які на Миколаївщині створили катівню та вчиняли там воєнні злочини проти українських громадян. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: NEWSUA ONE

Так, підозрюваними є командир одного з полків так званої “ДНР” і двоє його підлеглих. Ще до початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до лав російських загарбників.

Чоловіки ввійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ, де після 24 лютого минулого року брали участь у бойових діях на південному фронті.

Під час захоплення частини Миколаївщини командира ворожого полку призначили “військовим комендантом” в одному із селищ Баштанського району. За його наказом окупанти викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури.

Також правоохоронці задокументували, що військові незаконно затримали чотирьох мешканців села Олександрівка, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. За вказівкою свого командира вони закрили потерпілих у холодному підсобному погребі без доступу до свіжого повітря. Там їх жорстоко били й тривалий час утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі.

У такий спосіб окупанти намагалися схилити затриманих до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігурантам про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

За даними інформаційного видання Миколаєва “Преступности.НЕТ”, командиром підрозділу був 67-річний Сергій Єсіпов зі Стаханова з позивним Магніт. Він у званні полковника обіймав посаду командира 127 стрілецького корпусу “ДНР” мобілізаційного резерву 1 армійського корпусу “ДНР”.

Двоє інших підозрюваних – 51-річний житель села Заайдарівка на Луганщині Андрій Колобов з позивним Дрон та 47-річний Олексій Тесленко з позивним Теслик з Макіївки.

Нагадаємо, що в січні правоохоронці виявили катівню російських окупантів на деокупованій території Миколаївської області, облаштовану в приватній будівлі села Олександрівка Снігурівського району. Туди росіяни привозили місцевих мешканців, які відмовлялися співпрацювати з ними.

У катівні з людей намагалися “вибити” адреси перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору. Потерпілих душили поліетиленовими пакетами, били важкими предметами й застосовували електрошокер.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter