Сайт hromadske піддався потужній кібератаці, раніше проти журналістки видання порушили кримінальну справу в РФ

Дата: 23 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Сайт редакції hromadske піддався потужній DDoS-атаці, раніше журналістку видання Діану Буцко оголосили в розшук у Росії за “незаконний перетин кордону”: вона фільмувала бойові дії під час наступу українських військових на Курщині. 

Команда hromadske повідомила про це на сайті редакції.

Джерело: Freepik.com

Фахівцям з цифрової безпеки вдалося оперативно відновити коректну роботу сайту. На момент публікації новини на сайт hromadske вже можна було зайти.

Раніше стало відомо, що Федеральна служба безпеки Росії відкрила кримінальні справи за нібито незаконний перетин кордону з їхньою державою проти низки українських журналісток, серед яких – Діана Буцко (hromadske). Медійниці фільмували операцію ЗСУ в Курській області.

У коментарі hromadske керівниця юридичного напряму Інституту розвитку регіональної преси Оксана Максименюк порадила журналісткам, які є фігурантками справ у РФ, утримуватися від поїздок в країни, які не входять до складу Євросоюзу і є лояльними до Росії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії силовики порушили кримінальні провадження щодо трьох журналістів, які працювали на частині Курської області РФ, що знаходиться під контролем ЗСУ.

Йдеться про кореспондента CNN Ніка Уолша та українських журналісток Олесю Боровик та Діану Буцко.

Їм закидають незаконний перетин кордону РФ. Загальна кількість журналістів, яких переслідують російської силовики за роботу на окупованій Курщині, більша, адже раніше ФСБ звітувала про відкриття провадження щодо італійської знімальної групи. 

Російські силовики обіцяють оголосити журналістів у міжнародний розшук. За незаконний перетин кордону у РФ можна отримати позбавлення волі. 

Нагадаємо, що Комісія з журналістської етики вже підготувала рекомендації щодо того, як висвітлювати події, що відбуваються в Курській області РФ, частину якої контролюють ЗСУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter