Рух UAnimals запустив флешмоб із закликом прихистити переселенців з Херсонщини з тваринами

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок того, що вранці російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, місцевим жителям доведеться евакуюватися. Однак знайти житло разом з тваринами буває складно. Тож UAnimals запустив флешмоб, де за гештегом #прихищуізтваринами вимушені переселенці зможуть знайти житло, доступне для людей з тваринами. 

Про це йдеться на сторінці руху. 

Фото: UAnimals

“Що ми пропонуємо: якщо у вас є можливість тимчасово прихистити переселенців із тваринами, пишіть допис із гештегом #прихищуізтваринами та вказуйте, для скількох людей та тварин і в якому місті / селищі / селі маєте місце. Що далі: люди, яким потрібна допомога, зможуть побачити всі дописи за гештегом і сконтактувати з тими, хто пропонує прихисток”, – закликали в UAnimals.

У коментарях до допису користувачі пропонують корм та медичну допомогу для тварин, а також перетримування їх на кілька місяців. 

Як відомо, волонтери руху одразу ще вранці вирушили на порятунок тварин у Херсонську область. Зокрема, намагалися дістатися Нової Каховки, де розташований зоопарк “Казкова діброва”. Однак керівництво закладу підтвердило, що зоопарк повністю затопило і врятуватися могли лише лебеді та качки. 

“Ми всіма силами намагалися зберегти зоопарк в окупації. Тепер його більше не існує”, – розповів співрозмовник, імʼя якого не вказують з міркувань безпеки, у коментарі UAnimals. 

Раніше ZMINA писала, що Офіс генерального прокурора розпочав провадження щодо підриву на Каховській ГЕС, зокрема, за статтею про екоцид, а в публічних заявах українські посадовці наголошують, що влаштований Росією підрив став найбільшою техногенною катастрофою в Європі за десятиліття. 

Екоактивісти закликають мешканців зони підтоплення не залишати домашніх тварин та евакуюватися разом з ними або ж відвʼязувати їх, даючи шанс вижити самостійно.

Нагадаємо, що вранці 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Рівень води в селах та містах швидко підвищується, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра проводиться евакуація населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter