Розстріл росіянами трьох братів на Чернігівщині торік: ймовірні виконавці отримали підозри

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з умисним убивством, повідомили двом російським військовим, які торік розстріляли цивільних чоловіків на Чернігівщині. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Пилорама, на якій тримали викрадених братів російські військові. Скриншот відео

Слідчі імен підозрюваних не приховують – це полковник Костянтин Смирнов та його підлеглий Денис Подгорний. 

Торік 18 березня за наказом Смирнова росіяни ввірвалися до будинку, де мешкали троє братів, один з яких брав участь в АТО. Чоловіків зв’язали, одягли на голови мішки та кайданки, посадили в БТР та відвезли на територію пилорами, де чотири дні катували, вимагаючи обмовити себе. 

Ввечері 21 березня одного з братів змусили зізнатися нібито в спаленні військової техніки росіян. Після цього за наказом Смирнова окупанти повезли чоловіків до ями, щоб розстріляти.

Я тут, поруч старший брат, а трохи далі менший. І його першого застрелили. Вкинули в яму, а потім Діму застрелили, але не вкидали в яму. А потім, як у мене вистрелили, мене ще і ногою штовхнули. Я впав наверх старшого”, – розповідав журналістам Микола, якому вдалося вижити. 

Вбитих звали Дмитро та Євген.  

Микола показує слід від російської кулі на щоці. Скриншот відео

Якщо суд визнає підозрюваних у вбивстві російських військових винними, то вони можуть отримати довічне.  

Нагадаємо, що довічне загрожує іншому російському військовому, який “для розваги” наказав розстрілювати цивільні авто на Київщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter